on Saturday, April 12, 2014
Kerja-kerja meng'iron' baju adalah salah satu kerja rumah yang banyak mengambil masa saya dan yang paling saya tak suka. Terutama sekali bila kena iron seluar yang tebal yang susah nak hilang kedutannya. Berpeluh-peluh macam jogging 2km la kalau mengiron baju saya dan suami untuk 2-3 hari. Tapi biasanya kerja meng'iron' saya buat setiap hari. Nak pakai esok. hari ni baru iron.
on Monday, October 28, 2013
Hari ni isu panas sket. Para isteri wajib baca sampai habis. Heheee..
Artikel ni aku share dari blog Puan Norhafizah Madzlan atau nick glamernya di arena blogging-Siti Sifir. Sebagai peringatan untuk aku dan para isteri yang lain di luar sana.
on Tuesday, October 1, 2013
Alhamdulillah. Dalam dok ketaq menunggu 28 September 2013 akhirnya berakhir juga. Aku dijemput oleh Lyna Noh mysuperkids.net untuk jadi presenter program Jom Hebat SP. Macam biasa la. Dalam apa-apa presentation pon, masa praktis cakap macam lain. Tapi yang keluar hari tu lain pulak. Hahaaa.. Padahal notes dah ada kat tangan. Tapi macam biasa la. Words dalam notes nampak berterabur sudah hari tu.
on Monday, September 30, 2013
Aku tau ramai kat luar sana nak berbisnes tapi tatau nak buat bisnes apa. Ada juga dah decide nak buat bisnes online tapi tatau nak jual apa. Dah tau nak jual apa untuk bisnes online tapi tatau nak cari supplier kat mana. Dah dapat supplier tapi tak jumpa supplier yang boleh bagi murah.
on Monday, September 16, 2013
Cerita ni terjadi lebih kurang 2-3 bulan lepas. Lama dah. Tapi memang niat nak kongsi benda ni kat blog sebab may be boleh memberi manfaat kepada sesetengah orang.

Masalah ni berlaku kat ofis. Di mana ada satu produk yang lagi 2 bulan nak expired tapi stok menimbun. Lebih kurang 45 kotak kalau tak silap. Produk ni pon bukan murah. So bila dah lagi 2 bulan aku pon alert la bos nak buat macam mana. Awal tahun dah alert bos. Dia cakap nanti dia tanya mana-mana fasiliti yang memerlukan. Bila aku alert sekali lagi, bos cakap aku kena call mana-mana fasiliti yang boeh ambil produk tu. Aku kena clearkan hari tu jugak kata bos melalui sms dier.
on Sunday, September 15, 2013

Klip kertas pon boleh jadi pelbagai kegunaan sekiranya kita kreatif. Klik 'read more' untuk tengok kegunaan lain lagi untuk klip kertas.
Syukur Alhamdulillah...

Mak dan abah masih sihat dan kuat sehingga ke hari ini. Masih sihat untuk melakukan segala urusan sendiri. Masih sihat untuk masak untuk kami adik beradik dan tetamu setiap kali Raya. Masih sihat untuk melayan cucu-cucu. Masih sihat untuk ke masjid dan majlis-majlis ilmu. Semoga Allah sentiasa melimpahi rahmat dan kesihatan yang baik untuk mak dan abah.