ilham meniarap??

on Thursday, August 13, 2009
2 hari lepas masa aku amek ilham kt umh mcik asnah (my bbsitter),macik asnah gtau ilham da meniarap.. walllaa... finally..! puas mama tunggu tau tak ilham..
then bler balik umah aku suh la dier wat sbb mama dier ni nk tgk kn.. (mcm dier paham)
dan sememangnya ilham x faham mama dier nyer wish nih.. dier wat derk jek.. adess.. geramnyer mama ilham ni.. mcm nk gigit2 ajer hidungmu itu..!!
am i worry too much?? yess.. i know.. =p but i juz can't help it..
i do read in parenting website about baby development.. every baby is differ from others.. tapi aku risau jugakss.. hihii.. yer ahh.. nk msk 5 bln pon pusing bdn x lps2..
smpai ari ni aku x dpt tgk ngn bijik mata aku sendri ilham meniarap.. ni la yg x bestnya jd working mom kan.. termiss nk tengok bnda2 penting mcm ni.. tgk2 da bsr kn.. x keja pon x bleh gk.. x masyukkk..!!

lain pny hal plak..
dari ilham lahir smpai la umur dia nk dkt 5 bln nih aku asik godek2 jek psl breastfeeding.. yer laaa.. nk penuhkan ilmu di dada.. now.. tgh godek2 ilmu pasal babywearing plak.. recently ilham asik nk berkepit jek.. ssh nk wat keje pape pon.. so, rasanya babywearing is the best solution..
masuk blog tu..msk blog nih.. pastu tiba2 ternmpk la cik afni tgh berposing dengan SSC Angelpack kt blog Aishah Megahasz
pastu apa lagi.. ym la afni nk tny psl babywearing ni.. dengan excitednya afni emel la kt aku plus ngn gmbr lagi..

Hye

SU,
gambaq aku ni byk jenis ringsling..yang topper pakai tu masa first kami pinjam kat babywearing libarary..kalu jadi memebr bleh pinjam and try dulu..

yang putih tu ringsling from jumpsac..la ni dia byk design yang cantik..aku beli masa nak jalan kat padang..baby baru lepas pantang waktu tu..ringsling ok gak..adjustable.

littlepod soft structure carrier (ssc) = aku amik gambaq ni kat forum..aku punya yang kaler hitam tu..jenis ni boleh backcarry and front carry

Tell u one thing..this babywearing is higly contagious..hehe..skali mula dok gatai nak beli.. --> (ni yg plg x tahan ni.. takut aku nnti terjangkit plak.. huhuuu..)

hang join ja dulu malaysian babywearer forum tu..learn from there
kalu nak try bleh pinjam dulu

* tadak gambaq pakai pouch..tp yang hang jumpa kay blog tu aku Lp punya pouch la kaler coklat



afni bg gk website Malaysian Babywearers untk reference for newbie cam aku nih.. baru sempat godek sket2.. byk lg kena godek nih.. time limitation.. patient makin ramai kt klinik tu sejak pandemik H1N1 nih.. wat to do..
afni nk bg free consultation on babywearing gk.. hands on practical.. cayalah..!! suka sgt33..
anyway afni.. timer kasih byk2.. muuuaahhhhsss..!

p/s: pnjg entry aku ari ni.. byk masa.. yer arrr.. aku cuti.. ilham plak tinggal kt mcik asnah.. byk lerr masa aku.. huhuuuu..

0 comments:

Post a Comment