Ilham da recover.. finally!

on Sunday, October 25, 2009
Da demam kena la makan ubat yer sayang...

Alhamdulilah.. akhirnya ilham sihat. Kembali menjadi kanak2 riang. Pagi tadi aku ngn hubby try letak ilham dalam walker. Wahh.. laju jek jalan. Sib baik umah sewa aku kecik jek. Dier tak leh nak panjang kaki sangat. Awal-awal dapat benda baru sonok ar kan. Tapi petang tadi ilham cam da boring. Kejap jek duduk dalam walker da bunyi2 suh angkat. Si kecik ni memang jenis cepat boring la. Susah la cani.

Masa dalam keta tadi, on the way back to PIL's house, aku layan konsert AF2.. Teringat balik zaman kat U dlu. Layan AF ngn kawan2. Ecah, fid, lina, nida, miza, diana, afni & ida. Ada lagi ke nama yg aku lupa sebut. Banyak2 AF aku suka sangat AF season 2. Dianyer participants sumer best2. Talented.. Pastu pengetua pon best. Lagu2 best. Best aje la pendek kata. Kalo panjang kata x larat dah nk citer.

Sekarang dah pukul 1.15am. Aku tak tido lagi. Si kecik ni pon tak tido lagi. Dah la esok aku kursus. Sib baik la kt sini jgk. Mahunyer tersengguk aku esok dgr ceramah. Ilham plak kena tinggal ngn PIL. Papa ilham x sanggup nk jaga ilham for the whole day. Cukup lah separuh hari ni kna ngadap ilham. Da macam pompuan kna PMS plak mama tgk papa bler mama balik dari kursus tadi. Tu pun mama blah awal gk td bler pikir pasal papa ngn ilham. Da pecut keta laju2 dah nak smpai umah. Risau ilham wat hal then papa x leh handle end up papa tensi dn x mo jaga ilham smpai bila2 dah. Kalo papa x sanggup jaga ilham kalo mama pi kursus mama yg susah. Mmg bleh tinggal ilham ngn tok. Tapi mama yg meroyan nnti rindu kt ilham. Mama mana pnah tinggal ilham berhari-hari. Tak pnah lagi la tdo malam tak de ilham.

sori la dear.. no choice la.. da byk sgt tolak pi kursus. So accept gk kursus ni sbb dekat jek. So nxt time kalo ada kursus pon leh ar nk elak2. Babysiter plak bz ngn persiapan kawen anak dier. Kalo ada maid kan senang. Usung je maid pi sana sini. Tak payah susahkan sesaper. Susahkan poket sendri jek nk bayar maid bulan2. Janji ilham sentiasa di sisi. Yer la. Cian papa. Kalo jaga ilham sumer keja papa tak jadi. Papa tak leh nak layan movie.. papa tak leh layan anime.. papa tak leh tido. =p

Hari ni papa ngaku mama ni penyelamat. Sbb ada ndek aka nenen. Dapat wat ilham tido siang lama. Padahal last 2 days papa ngaku papa penyelamat keadaan masa ilham demam. Sebab berjaya buat ilham tdo dalam baby carrier setelah ndek mama gagal memujuk ilham yg meragam. Cehh.. Mama yg baik hati malas nk cakap banyak. Sebab.. papa da byk tolong mama. Kemas rumah.. tukar lampin ilham, mandikan ilham, jaga ilham bila mama kursus. Dan mama tetap tersenyum ngn comel walopon sgt tensi bler papa membebel bler mama terlupa bwk blk alas getah ilham. Mama berpura2 slumber walopon papa membebel lagik bler mama bwk blk diapers lain tapi tak bawak blk diapers huggies. Patutnya mama cakap after this papa yg siapkan sumer barang2 ilham kay... So dat x kan ada lagik bnda ilham yg tertinggal.. =p

Sekian bebelan dari pihak mama plak. =p
Peace no war...

4 comments:

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful said...

pandainye dia makan ubat...menunggu aje..

get well soon..

unlisted_one said...

Masa sakit tu mesti dia manja aje kan?..

AF season 2? Same la kita, rasanya itu yg the best season.

apiskedah said...

kena pindah rumah la..uamh korang kecik (nasihat kwn2), sian ilham tak boleh nak jln2 sgt dgn walker dia tu...tapi kan..rumah korang besar...brg2 korang tu byk sgt....sempit nak bergerak...susah sgt letak jer kat jln raya umah hang...heheheh....biaq ilham jln2...kekeke

sue said...

mama-miya: tu la.. part makan ubat ni bersyukur sgt sbb x payah nak berperang ngn ilham..

unlisted one: manja??? x sakit pon manja jgk. Well.. mmg AF2 tiada tandingan..

apit:tu la.. tahan hati jek nk pindah nih sbb sewa umah tu murah la.. rasa2 mcm nk letak barang umah yg byk tu kt umh apit la.. bilik blkg ngn bilik tengah tu nmpk kosong jek.. ahakss

Post a Comment