melagukan mamamamaa...

on Wednesday, October 14, 2009
smlm aku ngn hubby terkejut btol..
kedengaran seolah2 ilham menyebut mama..
ingatkan salah dengar.. tapi..btol!!!! ilham sebut mama!!
tapi aku wonder jugak dia mmg nak panggil aku or its juz a new vocab coming out from him instead oh guguuuguu..aaaaaa...gheehgheee..!!!
yesss.. ilham sememangnya panggil aku.. sbb biler dier sebut mamamaa dia pandang aku..
gler nyer kembang diri ini di depan hubby bler ilham sebut mama..
hubby aku cam jelez larr--> papa yg ada depan ilham ni buat tatau jek (ucap hubby dgn frustnyer)
sori for u papa.. after this kiter ajar ilham sebut papa plak yer..
x susah kan ilham.. papa.. yess.. papa!!
actually the day before we all da notice ilham mcm sebut mama.. tapi x sure.. now we all mmg sure sgt 200%!!

lately ilham mengalami masalah poo poo.. las week almost one week dia x poo poo.. risau lah mama ilham ni.. bwk jupe doc (9/10).. seperti yg dijangka ilham diberi enema..
doc tny aku ada amek any herbs for supplement tak?? aku ckp ada.. aku mmg tgh amek supplement calcium+zinc+magnesium (all in one).. doc tny y? aku gtau sbb milk supply aku berkuragan sejak dtg mensus.. guess wat?? doc tu ckp calcium can cause constipation!! aku dgn terkujatnya tny yer ker?????????? x pnah dgr plak (dan tatau jgk actually).. hahahhaa...
aku reply blk "are u sure.. sy dah amek supplement tu almost 2 months.. tp ilham nyer constipation prob ni baru jek las week.. and the amount of calcium dlm tu x byk pon (actually aku pn x sure ni.. haha..noti aku nih)"
doc tu ckp calcium bleh masuk dlm breast milk and it accumulate dlm ilham nyer body slowly..
dlm hati aku.. cane lak kalo kita minum susu hari2.. dlm susu ada calcium jgk.. tu x msk lagi dairy food lain yg ada calcium yg kita consume.. malas nk pnjg citer.. aku oooo kan je la..
to be honest doc tu hensem la jgk... jarang ar nk jupe doc yg stylo mylo.. kalo nk tgk rmai doc yg hensem tgk jek grey's anatomy.. =p
actually my hubby admit doc tu mmg hensem! (cm x kuasa nk admit jek) hihiii... wink!
so skrg aku da stop amek supplement tu.. ari ni buat banana puree kt ilham.. tatau la dia nk mkn ke tak.. talking bout solid food for ilham- lots of story to write here..
i'll write bout it next time..
keje belambak wehh... cukup2 la... hehehe...

0 comments:

Post a Comment