Finally ilham terpaksa minum Formula Milk!!!

on Thursday, November 26, 2009
Hal ni hanya disebabkan oleh sebijik burger!

Ahad malam yg lepas aku makan burger. Hv to admit dat burger 2 hari lps pny. But kept it properly in the fridge. Aku tengok elok jek lagik. So makan je lah. Tengok2 pagi Isnin tu aku diarrhea. Ingat kan besa jek. Tapi kat tmpt keje pon aku asik ulang alik gi toilet. Ada la dekat 5 kali in 5 hours. Last2 aku amek MC. Badan pon cam da lesu. Ingat nak baring jek. Staf kat situ bleh plak wat lawak cakap aku kena taun. Hissshh.. Hari ni hari keempat tapi still tak ok. But better sket. May be sebab minum vitagen.

Big prob nyer milk production menjunam sampai menyembah bumi. Aku dapat 6oz jek semalam. Cukup untuk 2 kali feeding plus ada stok 1 bekas so 3 bekas jek untuk ilham.!! Nak tak nak aku terpaksa la supply FM kat bbsitter. Fyi stok EBM aku licin sejak lepas raya ari tu. Sib baik sejak ilham start solid food dia consume 2.5oz x 5. Cukup la amount yg aku pam ari2 kat opis. Sedihhh..? Kalo sakit2 cani ingat mati jek. Kalo aku tak de sape nak jaga ilham. Kalo susu tak de bleh ikhtiar lagi untuk banyakkan. Kalo nyawa tak de???? Ya Allah. Mohon dipanjangkan usia hamba Mu yg tak de pape nih.

Semalam time kt opis risau jek fikir pasal ilham. Ok ke tak ngan FM. Masa ilham warded for 2 weeks after lahir dlu doc pnah try bagi FM. End up ilham muntah teruk siap bloating lagik. Time tu aku warded kat hospital kulim. Ilham plak kena transfer p hospital Alor Star sebab da tenat sangat. Sejarah berulang lagi. Bbsitter aku ckp ilham muntah lepas minum FM. Bbsitter aku buat sket jek 1 oz. Tapi dia still tak leh terima. Cian anak mama. Sori la sayang. Mama dah cuba. Hopefully bler mama da recover milk production pon akn balik ke normal. Sib baik esok cuti. Next week plak aku cuti seminggu sebab join family day opis hubby.

Perut sakit lagik. Still diarrhea. Kalo gi hospital takut plak kena warded. Aku nak raya!!!

1 comments:

yatie chomeyl said...

get well soon..slmt hr raya

Post a Comment