"Perkahwinan Adalah Tempat Untuk Mencari Teman Hidup.."

on Wednesday, December 2, 2009
Aku tersadai di bilik on day 3 hubby aku kursus. Aku kat Cameron Highlands sekarang ni. Ikut hubby berkursus. Aku cuti seminggu. Yahoooo.... best btol tak pi keja.
Melayan Ally Iskandar dan Ahmad Fetri host rancangan MHI membebel pagi2.
Anang menjadi tetamu penutup rancangan MHI hari ni. Bercakap tentang album dan yang paling hangat mestilah tentang perpisahan dia dengan KD. Anang sangat cool bercakap tentang kisah itu. Namun jauh di sudut hati seolah2 bleh rasa getar suara Anang ketika mengalunkan lagu 'Separuh Jiwaku Pergi'. Ada satu part tak kuar perkataan dari mulut Anang semasa menyanyikan lagu tu. Hurmm... Gler kentang punya cool. Kisah Anang dan KD terlalu besar dan hangat diperkatakan di Malaysia dan tentu lebih lagi di Indonesia. Dalam masa yg singkat Anang boleh berhadapan dengan public. Malah bercerita tentang kisah hidup dia macam tak de hal jek. Kalo aku di tempat Anang mesti setahun dua baru buat comeback.

Dan yang paling menangkap telinga aku bila Fetri berkongsi satu ayat yg menurutnya dipetik dari Prof. Hamka "Perkahwinan adalah tempat untuk mencari teman hidup.. bukan teman tidur"
Kalo hubby dengar ayat ini jugak apa agaknya yang hubby akan komen. Tunggu hubby balik masa tea break nanti.

7 comments:

yatie chomeyl said...

lagu anang tu mmg meruntun jiwa betul..bila dgr betul2, boleh melelh air mata

sue said...

btol yatie.. 1st time dengar pon da bleh baca hati anang. totally broken!

My Written Thoughts.. said...

lagu dia mmg mengusik kalbu.. sedih bangat!

Ann said...

sue..dalam bercuti pun sempat lagi post n3.. dah berjalan² ke pasar malam cameron highland ker? best²... ni kena mintak sue belanja stoberi 3-4kilo nih....

mhafizrahim said...

"Perkahwinan adalah tempat untuk mencari teman hidup.. bukan teman tidur"

ayat nie tak berapa nak betul....sbb temn tidor pun perlu ooooo....teman hidup pun perlu...jadi apa yang penting?????

sue said...

ann: time bercuti la baru sempat nak belek blog ni lama2. kalo time keja sempat buka kejap pon besar rahmat dah

mhafizrahim: apa yg penting???? KERJASAMA!!!! WONDERPETS..WONDERPETS!! =P

sya said...

thanks singgah blog saya..
tapi, dah tukar blog.. :P

ha ah, perkahwinan itu satu perkongsian.. kongsi je lah segala2nya kan? :P

Post a Comment