Main sampai tertido!

on Thursday, February 11, 2010
Ilham semakin ligat sekarang. Padahal tak bleh merangkak pon lagik. A'ah. Betul. Dah nak masuk 11 bulan dah hero aku tu. Still menyulur. Tapi nak tunjuk pandai panjat sofa. So far baru 2 kali jek berjaya kot. Walker tu tak terkira la da berapa kali dia cuba panjat keluar. Ngeri betul. Kalo nak letak dia dalam walker memang kena tengok2 selalu. Merangkak tak pandai. Panjat memanjat pandai plak. Pelik betul anak mama nih.

Aku ni makin exhausted kalo jaga Ilham. Papa dier pon merungut benda yang sama. Ilham aktif sangat. Tak reti duduk diam. Dia punya movement tu cepat betul. Sib baik la rumah sewa aku tu kecik jek. Adoiii.. I juz cant imagine when Ilham start walking. Double exhausted agaknya. Kalo kat rumah Ilham tak suka sangat duduk dalam walker. Movement dia terhad. Yer la. Rumah kecik. Tak macam rumah babysitter. Ruang tamu luas. Favorite mainan Ilham semua benda yang ada depan mata dier. Mainan yang kita beli palaing lama main pon 5 minit jek. Pastu cari benda lain plak. Sepah-sepahkan diapers satu rumah, selak2 tikar ngan carpet, tarik apa2 benda yang tergantung, cakar pintu ngan dinding (macam kucing plak) dan membuat macam2 bunyi! Disebabkan suka sangat main, minum susu pon ala kadar jek. Juz nak hilangkan haus. Pastu sambung main lagik. Mata dah tak larat angkat pon nak main jugak. Akibatnya jadi macam ni..

Kes 1: Tertido sampai tak sempat telan susu.
Ilham minum menyusu kejap sangat time ni. Baru nyonyot da tido.
Aku terpaksa tekan pipi bulat Ilham nak keluarkan susu tu.
Takut tersedak susu masa tido.



Kes 2: Ni paling ishh333 (geleng paler). Tertido tepi sofa.

2 comments:

unlisted_one said...

uii,..ok la tuh, kurang2 dia main sampai tertido Sue, kalau dibuatnya mcm Diha main tak tido2,..adoi..

sue said...

nia: your diha lagi dasat lah!

Post a Comment