on Sunday, April 25, 2010
Dalam entry lepas aku penah citer pasal HOMEDEC 2010 yang dibuat di Penang. So sekarang sampai turn orang KL dan mereka yang sewaktu dengannya pulak merasa kemeriahan HOMEDEC 2010.



Tempat: Kuala Lumpur Convention Centre
Tarikh: 29 April sampai 2 Mei 2010
Masa: 10.00 pagi - 8.00 malam

MASUK PERCUMA!!!!!!

Pameran berkaitan:

• Kitchen & Home Appliances
• Bath & Sanitarywares
• Home Security
• Bedroom & Wardrobe
• Furniture & Furnishing
• Decorative Items & Lighting
• Interior & D├ęcor
• ID Clinic & Landscape
• Home Technology
• Support, Services & Consultancy

Aku rasa la kan HOMEDEC kat KL ni mesti lagi dasat dan gler meriah. Sebab ruang pameran besar, mesti banyak gler booth. Korang jugak ada chance nak menang hadiah yang berjumlah RM 40000. Kalo nak tau apa lagi yang menarik pasal HOMEDEC KL nih check sini. Ohh... satu lagi yang aku rasa menarik. Pada 1 dan 2 Mei ada HOMEDEC workshop. Salah satu tajuk yang aku rasa menarik dari Eric Leong-Renovation Checklist. Tengok sini untuk tajuk-tajuk workshop yang lain.

Sini aku nak share sket-sket benda yang menarik semasa HOMEDEC di Penang. Basically HOMEDEC di KL mesti ada pameran yang lebih kurang macam ni dan aku rasa lebih lagi kot.

1) Discount sana sini. Salah satu yang sangat-sangat-sangat menarik adalah discount dari Floor Depot. 50% okeh. Kalo harga biasa RM7.50sqft. Berbaloi-baloi kay. Time pameran cenggini most exhibitors akan buat discount gilak-gilak.

2) Nak tengok home appliances yang moden, menarik, canggih, stylo? Sini lah tempatnya. Aku penah citer pasal EUBIQ GSS SYSTEM dalam entry lepas. This thing memang rock. Check out this entry.

3) Free consultation on home/kitchen renovation. Jangan lupa bawa floor plan rumah korang. So diorang bleh tolong estimate the cost of renovation untuk korang.

4) Ada games & contest yang menarik. Try jangan tak try..!!

So konklusinya, kepada mereka yang dah ada rumah, dah beli rumah, plan nak beli rumah yang terasa macam nak deko..deko..deko.. sendri rumah korang tanpa hire professional interior designer, HOMEDEC adalah tempat yang patut korang pegi.

Kalo la nak pegi KL tu macam nak pegi Penang jek maunyer dah terjah HOMEDEC nih. So.. nia unlisted one, bleh la jenguk HOMEDEC nih.. wink!
on Monday, April 12, 2010
Last weekend aku pi HOMEDEC 2010 kat PISA Penang. Macam-macam home appliances yang dijual kat pameran tu. Tapi satu benda ni menangkap btol!

EUBIQ GSS SYSTEM

Amendenyer ni? Ini la bendanyer.

Inilah rupa Eubiq GSS System

Eubiq ni adalah plug point moden gitu. Boleh dipasang dimana-mana power source. Yang penting kena ada power track.


Benda panjang dalam gambar di atas adalah power track. Pasang power track kat mana-mana power source (soket) then dah bleh guna. Yang tak bestnya power plug dier mahal. Kalo masa HOMEDEC dalam RM60-RM90 seketul.


Cara-cara nak pasang eubiq system.
Mudah jek kan.

Nak on power pusing jek power plug tu
.



Inilah ciri-ciri keselamatan eubiq system. Kalo anak-anak kita korek pon takkan kena renjatan elektrik sebab kawasan yang bleh dimasuki jari tu adalah ruang yang telah dibumikan (btolkah term ni)


Bleh dipasang di dapur.
Kelebihan eubiq adalah ianya hanya perlukan satu power source sahaja

walaupon nak guna power track sepanjang ni. Sangat flekxible sebab power plug tu bleh diubah kedudukan dier sepanjang power track tu.


Dan juga bleh dipasang di atas meja

Atas lantai pon bleh.

Harga??? Di pameran HOMEDEC itu hari untuk power track sepanjang 2.4 meter plus 4 power plug total RM967 . Harga biasa kat luar RM1395. Not bad la kan.

For more info visit these websites

EUBIQ

GSS SYSTEM

Semua gambar dari eubiq.com
on Tuesday, April 6, 2010
Dia Bintang Paling Popular 2009. But she's not at the 1st place in the list. Sorry Datuk!

Survey ni telah dijalankan oleh Reader's Digest. Antara 50 orang yang DIPERCAYAI itu adalah:

1) Nicol David (squash world champion)
2) Dr Jemilah Mahmood (founder of Mercy Malaysia)
3) Lee Chong Wei (badminton Olympic silver medalist, Beijing Games)
4) Lat aka Mohd Nor Khalid (cartoonist)
5) Jimmy Choo (shoe designer)
6) Adibah Noor (singer/actress)
7) Michelle Yeoh (Hollwood actor)
8) Jins Shamsuddin (veteran actor)
9) Afdlin Shauki (aka Chief Kodok, actor/comedian)
10) Chef Wan (chef)
11) Paduka Sharifah Mazlina (adventurer, first Malaysian woman Antarctic Solo Expeditor)
12) Misbun Sidek (badminton coach)
13) Ivy Josiah (executive Director, Women’s Aid Organisation)
14) Marina Mahathir (AIDS advocate)
15) Aznil Nawawi (actor/compere)
16) M Nasir (singer)
17) Zang Toi (designer)
18) Rashid Sidek (badminton player)
19) Jailani Sidek (badminton world champion)
20) Gurmit Singh K.S. (executive director of the Centre for Environment)
21) Amy Mastura (singer)
22) Sheila Majid (singer)
23) Siti Nurhaliza (singer)
24) Shebby Singh (former football coach, football presenter)
25) Razif Sidek (badminton player)
26) Jaclyn Victor (Malaysian Idol)
27) Maya Karin (actress, television personality and singer)
28) Ahmad Idham (movie director)
29) Harith Iskandar (comedian, actor)
30) Erma Fatima (actor)
31) Ramli Ibrahim (choreographer)
32) Sheikh Muszaphar Shukor (astronaut)
33) Irene Fernandez (migrant worker activist)
34) Kee Thuan Chye (dramatist, poet and journalist)
35) Aziz M. Osman (director)
36) Tiara Jacquelina (actress/producer)
37) Alex Yoong (race car driver)
38) Asha Gill (television personality)
39) Fish Leong (singer)
40) Soo Kui Jien (tv presenter)
41) Mano Maniam (Fulbright scholar/actor)
42) Deanna Yusoff (actress)
43) Sharifah Amani (actress)
44) Reshmonu (singer)
45) Lee Sinje(actress)
46) Ning Baizura (singer)
47) Ella aka Norzila binti Haji Aminuddin (singer)
48) Lillian Too (feng shui master)
49) Awie (singer-actor)
50) Azwan Ali (TV host)

Ramainya artis! Sape la respondents diorang nih ek???
Ok.. kita tengok plak yang ni.

Top 10 Most Trusted Porfessions in Malaysia

1.Pilot
2.Teacher
3.Doctor
4.Paramedic
5.Firefighter
6.Surgeon
7.Scientist
8.Dentist
9.Pharmacist
10.Nurse

Hurm.... no comment! jom compare ngan Singapore

Top 10 Most Trusted Profession in Singapore

1. Firefighter
2. Doctor
3. Judge
4. Teacher
5. Surgeon
6. Pilot
7. Paramedic
8. Nurse
9. Pharmacist
10. Dentist

So... agak-agak la kan. Hubby/wife/bf/gf korang tempat ke baper yer?? Wink!



















on Friday, April 2, 2010

HOMEDEC 2010 akan memeriahkan utara pada 2-4 April di PISA (Penang International Sports Arena) Penang. Kalo tak silap ni kali ketiga HOMEDEC diadakan di Penang. HOMEDEC adalah singkatan kepada Home Decoration Exhibition. So it's all about deko..deko..deko!!

Aku tak penah lagi pi HOMEDEC ni. Sebab tak penah tau pon ada exhibition macam ni. Sib baik la tertengok iklan pasal HOMEDEC ni dalam magazine Squarerooms. Squarerooms adalah majalah pasal deko..deko..deko. So untuk tahun ni aku dah gitau hubby awal-awal yang aku nak sangat-sangat gi tengok exhibition ni. Nak jugak tau apa yang ada kan. Nawaitu yang sebenar-benar nak cuci mata! =p Hopefully banyak barang-barang cantik. Hahaha... =p

Apa yang menarik di HOMEDEC Penang tahun ni?

1) HOMEDEC Contest
RM30 000 hadiah yang boleh dimenangi (cash and products)

2) HOMEDEC Seminar
Ada 3 slot yang bertajuk How To Paint Your Wall Right by Nippon Paint, Renovation Checklist by Eric Leong dan Bathroom Lifestyle by Flowline Sdn Bhd.

Kepada yang berminat nak pegi exhibition ni start pukul 11 pagi sampai 9 malam. Masuk FREE! Untuk orang berada di KL dan Johor serta mereka yang sewaktu dengannya good news.! Di KL HOMEDEC 2010 akan diadakan di KL Convention Centre pada 29 April hingga 2 Mei manakala di Johor pada 6-8 Ogos diadakan di PERSADA International Convention Centre. Untuk maklumat lanjut klik website HOMEDEC.