Jakun sekejap...

on Monday, April 12, 2010
Last weekend aku pi HOMEDEC 2010 kat PISA Penang. Macam-macam home appliances yang dijual kat pameran tu. Tapi satu benda ni menangkap btol!

EUBIQ GSS SYSTEM

Amendenyer ni? Ini la bendanyer.

Inilah rupa Eubiq GSS System

Eubiq ni adalah plug point moden gitu. Boleh dipasang dimana-mana power source. Yang penting kena ada power track.


Benda panjang dalam gambar di atas adalah power track. Pasang power track kat mana-mana power source (soket) then dah bleh guna. Yang tak bestnya power plug dier mahal. Kalo masa HOMEDEC dalam RM60-RM90 seketul.


Cara-cara nak pasang eubiq system.
Mudah jek kan.

Nak on power pusing jek power plug tu
.



Inilah ciri-ciri keselamatan eubiq system. Kalo anak-anak kita korek pon takkan kena renjatan elektrik sebab kawasan yang bleh dimasuki jari tu adalah ruang yang telah dibumikan (btolkah term ni)


Bleh dipasang di dapur.
Kelebihan eubiq adalah ianya hanya perlukan satu power source sahaja

walaupon nak guna power track sepanjang ni. Sangat flekxible sebab power plug tu bleh diubah kedudukan dier sepanjang power track tu.


Dan juga bleh dipasang di atas meja

Atas lantai pon bleh.

Harga??? Di pameran HOMEDEC itu hari untuk power track sepanjang 2.4 meter plus 4 power plug total RM967 . Harga biasa kat luar RM1395. Not bad la kan.

For more info visit these websites

EUBIQ

GSS SYSTEM

Semua gambar dari eubiq.com

5 comments:

mhafizrahim said...

boleh beli nie...kedai tu kat mana ek???penang ka??ka kena order???

sue said...

A'ah... kedai tu kat Penang? Berkenan ke??

unlisted_one said...

Uii,..canggih manggih ni babe! elok betul utk anak2 yg curios.

nadnye said...

salam sue.. comel blog bercinta cintun
hari tu berangan jugak nak bubuh didapur.. mcm best jea, nampak sleek dan kemas tapi hubby kata sudahlah asyik nak beli macam2 kat dapur tu...hehehe

mhafizrahim said...

nak kata berkenan tak jugak...tapi mmg cantik n kemas...cuma i org elektrik nak tau jugak, benda tu diluluskan sirim tak???mmg kebanyakan kedai jual alat2 elektrik yang tak lulus sirim tapi benda nie mahal n tetap..nak kena pikir baik baik...lagi satu dlm elektrik benda nie nmpk selamat..dari segi saiz kabel mungkin kita boleh tentukan (tak pasti lagi) dari segi saiz Fius mcm mana ek...kalau di lihat pada gambaq yang di dapur tu salah tu...semua peralatan di link kan sekali..mmg la kadg2 kita guna satu alat satu2 masa tapi kalau boleh nak tau jugak saiz Fius sbb yang ini main peranan...cth peti sejuk...tak boleh share mana2 soket...sbb peti sejuk 24 hour...selalunya saiz fius adalah 20Ampere bagi 2 soket sahaja..kalau mcm yang gamabq dapur tu berapa Ampere..kalau dia bagi maklumat tu boleh i tgk2 kan..heheh bkn apa ni mungkin bidang i..so i nak kena jaga rumah kawan i la...kang jadi apa2 i jugak yang susah...(elektrik adalah benda yang tak nmpk, jadi berhati2 lah ketika menggunakannya)...biar selekeh tapi selamat jgn cantik tapi berbahaya...

Post a Comment