Cendol paling sedap di alam semesta..

on Wednesday, May 26, 2010
Dia suatu petang yang sangat panas lepas balik keje aku ajak hubby makan ABC or lai chi kang. Susah nak cari kedai makan yang jual ABC yang sedap gler kat Perlis ni. Kedai yang jual ABC pon bleh dibilang dengan jari tangan jek. After hubby calling-calling, ofismate dier suggest Fatin Corner. Walopn dah dekat 2 tahun duduk kat Perlis ni kitorang still tercari-cari kedai makan yang best area Kangar. Haihhhh...

Kat Kedai Fatin Corner

Waiter: Nak order apa bang?
Hubby: Ais kacang satu
Aku: Lai chi kang satu
Waiter: Sejak kedai ni buka ais kacang dengan lai chi kang kami tak pernah jual. Mesin buat ais kacang pon tak pernah ada. Kami jual cendol jek

Malu gler. Confident jek order. Nampak sangat new customer. Muahaha..
So, korang jangan jadi macam ni yer. Kalo pegi new restaurant minta menu. Kalo tak, jadi macam aku. Cendol kat Fatin Corner ni memang glamer la kat Perlis ni. Tapi dah dekat 2 tahun duduk sini baru terasa nak try. Apa daa.. Yess.. u all WAJIB try kalo datang Perlis. Cendol kat sini ada macam-macam jenis. Cendol pulut, cendol tapai, cendol laici and so on. Makanan berat pon ader jugak. Laksa, bihun sup dan nasik ayam.


Cendol laici yang perghhh..
Lemak, manis secukup rasa.


Laksa. Semangkuk RM 3.00 Besar mangkuk dier.
Dier letak sebijik telur. Kuah pekat gler. Puas hati btolsebab sedap!
Overdose protein aku hari tu sebab lunch dah bantai telur goreng sebijik


Bihun sup dier... Kureng sket. Sup tu rasa manis-manis masin.
Lidah aku tak bleh terima.

So..kalo datang Perlis jangan lupa singgah Fatin Corner. Pekena cendol dier. Nak lagi mabeles order cendol special. Fatin Corner ni dekat dengan Putra Palace Hotel Kangar. Kangar ni kecik jek. Mesti jumpa punya lah.

WORTH TO TRY..! =)

6 comments:

nadnye said...

nak cendol, nak laksa..sedapnya

sue said...

Datanglah perlis. sue belanja nad.

Nia said...

adoi, perlis ke? diaorg tak de delivery samapi shah alam ke? hehe...teringin ni..suka sgt cendol!

My Written Thoughts.. said...

uihhh... lama dah x pekena cendol.. alamak, terliur la pulak sue! heheh

churalliya said...

haha.. soh la kedai tu wat menu baru.. inovasi la skit.. hahaha

top 10 BEST VACATION PHOTO CONTEST by mekchu dah keluar.. check it out!!

sue said...

nia: tunggu sue buka cawangan dier kat shah alam yer

my written thougts: wajib terliur!

churalliya: dah balik dari bercuti ek?? Saya tergolong dalam top 10 ker??

Post a Comment