on Saturday, July 24, 2010

Yer.... betul la tu. Eliss nak bagi watermark free. Penyertaan ni tak der tarikh tutup. Rugi kalo tak grab kan. So.. serbu...!!!!

Eliss dearie,
Saya nak watermark sebijik macam kat atas. Yer..kaler dengan font sebijik macam kat atas. Bleh ker???

Related links

http://www.elissmie.com/2010/05/siapa-mahu-watermark-free.html

http://elissmiejunior.blogspot.com

http://mieeliss.blogspot.com/

http://akulahbathroomblogger.blogspot.com/
on Friday, July 23, 2010
hey ..........,
1st & foremost, to be honest, i never like writing cards so ur definitely priviledge. 2ndly, i looked through my cupboard for a birthday card but i couldn't find any & this is the closest i could get. it may sound a bit mushy so ignore it if you must. 3rdly, happy 25th birthday. may God bless you with abundance in your life & may you have a great day. i find you different from a lot of people & that is the quality i appreciate most about you. you can be really quiet & cool about things but deep inside, you're a gem. others don't see it, but i do. thank you for all the little, little things you have done for me. sometimes, or most of the time, it's the little, little actions that touch people's lives most, & you have just done that. it's only a short one year of knowing you. i wish it was longer. nevetheless, i just wanna wish you all the best in you future undertakings. i believe great things lie ahead of you. finally, do drop by for a visit at XXX eventhough it sucks big time. haha.. and, this bookmark is for you. may you continue to believe in your dreams & always remember to dream big!

Sometimes kita sangat perlukan sesuatu untuk.....(tengah fikir the best word nih) HIDUP!
Aku perlukan dahan untuk bergantung.. (macam monyet plak)
Aku perlukan tongkat untuk berdiri.. (dah tua ker ko??)
Aku perlukan pelampung supaya tak lemas.. (yerr..aku tak pandai berenang!!)

Ooowhhh..come on sue! BELIEVE IN YOUR DREAMS!! DREAM BIG!!!

Sometimes in life, we just shudder at the thought of being emotional. the honest truth is, i was at the threshold of being emo today. holding back your real feelings can be rather difficult especially when it involves people you care about. nevertheless, i pulled through with a smile on my face.

this is a strange world. i do wonder a lot about the cycle of life especially when pertaining to the people in your life. God brings people and God removes them in a very special way. Many a times, it is when we begin to feel comfortable that situations start to change again. Trying to adapt to changes and new things in life is indeed one of the hardest.

few people have touched my life but those who did went on to be my closest fren. Most of them, were even closer than my own family members. without frens, life can be exceedingly lonely. I thank God for bringing so many beloveds into my life, who shares my joy and my pain.

dear fren, u know who u are. 2nd of Oct...is the 2nd time I shed a tear within my heart for a fren in a short span of one month. I had to say goodbye to these precious people who has touched my heart in the most subtle ways. God really knows how to make fun of me. i hate to be vulnerable with my feelings and emotions but yet it happens. Fren, u'll always be remembered and missed...the times of laughter, the times of stress, the times of complains and murmurings, the times of teasing and the times of just no words spoken. all in all, it is the times we shared together as frens. Short and sweet it will always be remembered.

"This is the day where my fren has gone away,

To a place where she'll be there to stay,

Looking back at the good old times yesterday,

All i can say is, it brings smile to me everyday."

Freeda

Hurmm...aku pernah mention ke blog ni bukan lah 1st blog aku. Blog yang telah menjadi sejarah itu telah aku private kan. Hahahaa..terlalu banyak kekecewaan, marah dan segala emosi yang kurang positif di situ. Jadi mematikan blog itu adalah yang terbaik. Dan hari ni angin apa tah bertiup ke kuala ni. Aku gali balik sejarah itu.
2 Oktober 2007... Seorang teman baik menulis sesuatu untuk aku. Sesuatu yang aku tidak pernah jangka kehadiran aku di situ selama setahun memberi kesan untuk dia. Tak sangka dah 3 tahun kitorang tak jumpa.

Aku nak cari Freeda Thean. Sesaper kenal???



on Tuesday, July 20, 2010

Last weekend aku berpacaran dengan hubby. Meronggeng sampai ke malam. Sejak balik dari Tioman dengan keje yang membukit ditambah produktiviti yang sangat tidak memberangsangkan, weekend adalah masa untuk dihabiskan di rumah sahaja.

Makanya...tinggal ilham dengan tok wan so dat tok wan dengan mak tok bleh main dengan ilham lama-lama. (Alasan...cakap jek la nak berdua-duaan =p)

Mula-mula clearkan purse di Carrefour Seberang Jaya dengan memborong stok susu Ilham dan diapers dier. Borong 5 tin susu sekaligus sampai promoter tu pandang pelik. Tak payah pelik amoi. Kitorang ni datang dari jauh. Bukan senang nak cari susu ilham kat Perlis kay. Kalo ikutkan nak beli lebih lagi. Tapi troli dah penuh dengan diapers ilham.

Abes memborong pegi Jusco Bandar Perda plak. Owhhh... tidak shopping apa-apa. Pegi situ semata-mata nak tengok wayang jek. Banyak citer baru rupanya sekarang ni. Citer yang dah lama keluar tapi tak tengok lagi pon banyak. So..end up pilih Inception. Sebab..terbaca kat poster dier --> 'FROM THE DIRECTOR OF DARK NIGHT. Iyerr... itu jek. Aku bukan peminat Leonardo Di Caprio. Citer dier sangat best. Sampai hari ni tak abes-abes dok ulang kat hubby asyik teringat citer Inception tu.

Citer ni pasal Dom Cobb (Dicaprio) yang mempunyai kebolehan mengektract/mencuri idea melalui minda separa sedar. Kebolehan ini menjadikan petaka bila mana dia tak dapat jumpa anak-anak dia sebab asyik lari dari orang itu ini. Akhirnya seseorang telah offer satu task di mana ganjaran untuk Cobb adalah freedom. Tak yah lari-lari dah. Pastu bleh jupe anak tercinta plak. So dia pon accept task ni. Nak tau task aper baik korang layan sendri citer ni. Kalo aku citer tak suspense plak kan.

Amaran: Make sure tepon off terus. Tak payah beli pop corn ke apa ker nak makan masa tu sebab korang tak kan ader masa nak kunyah. Setiap saat penting untuk faham keseluruhan cerita. Aku beli pepsi jek masa tu. Last-last aku minum 2-3 kali jek sebelum citer mula. Kushyukkkk...!!
on Monday, July 5, 2010

Pengganti Messi =D

Semua dah tahu GERMANY menang melawan Argentina. 4-0 lagik. Tapi tak semua boleh terima hakikat Argentina kalah tanpa apa-apa point. Germany menang besar. Kalau dapat score 4 gol bukan nasib. Tapi dah memang terer la tu.

Game malam tu memang best. Dulu-dulu suka Germany sebab ader Klose (biasa lah tu kan =p). Tapi sejak tengok game Germany menentang England untuk World Cup 2010 ni aku memang salute lah permainan diorang. Part passing bola aku bagi 5 bintang!!

Hubby aku cakap faktor bola. Germany dah practice guna bola tu lagi lama compare dengan team lain. Ohhh...aku hanya menerima itu sebagai alasan penyokong England dan Argentina yang masih belom dapat menerima kemenangan Germany! Hakikat yang sebenar untuk World Cup kali ni permainan Germany sangat sempurna. Lebih baik dari Brazil! Well.. malam tu Argentina main tak la teruk sangat macam Brazil main masa lawan Belanda. Sakitnya hati tengok Brazil main.

Tahun ni first time layan World Cup dengan hubby. Aku tak layan semua game. Tapi kebetulan game yang aku tengok dengan hubby kitorang sokong team yang berlainan. Happening sangat. Perasaan itu lagi best dari tengok Germany menang..!