Cara letak blockquote untuk blogspot

on Wednesday, January 5, 2011
Benda ni aku belajar dari http://born2touchurheart.blogspot.com

Blockquote tu kotak macam kat bawah ni.

Happy New Year 2011

Senang jek rupanya

1) Klik design--> edit html

2) Klik box expand widget templates

3) Tekan ctrl+f dan cari
.post blockqoute{

4) Then letak code di bawah sebelum code kat atas tu


.post blockquote {
background:url(http://www.backgroundlabs.com/
backgrounds/195.gif);
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
padding: 6px;
Border: 1px solid #ff0d62;
margin:1em 20px;
}
5) Then klik save templates.

Nak tau berkesan ke tak kena test la kan.

1) Pegi kat new post.

2) Taip la sesuka hati.

3) Highlight kan ayat yang korang nak quotekan tu, then klik button quote tu seperti dibawah


4) Siap!!! Dalam entry yang tengah korang compose tu memang tak nampak. Kalau nak nampak kena preview kay. Kalau publish dia akan keluar. So jangan panik dan ingat tak jadi plak.

Cuba laaaa!!

5 comments:

||aLeaSaRa|| said...

he3...tq sudi apply tutorial ni ye.kite suka btl kalau sggh blog kwn2 yg ada je widget manarik mesti nk apply tp kdg2 tak jumpa tutorial yg sng faham dahlah kite ni blur he3...

yatie chomeyl said...

thanks sue, dh berjay abuat dgn senangnya hehe ;)

kitty said...

ta buleh pon ? ;'(

Leya Eleya said...

Akak,lpas zya tkan ctrl+f nk cri benda tu xjumpe..die kate not found..

Erna Nurfadillah said...

thanks! much help.:D:D

Post a Comment